Fără categorie

Acneea și dermatologii

Am fost la un medic der­ma­tolog pen­tru a vedea care-i tre­aba cu acneea apărută în ultima vreme. Doamna doc­tor era puțin plic­tisită și cam greu s-a ridi­cat de pe scaun ca să mă privească. Nu, nu mi-a făcut anal­ize, doar a atins cu vâr­ful dege­tu­lui o bucată de piele.

Nu m-a între­bat mare lucru. Eu voiam să-i spun bănuielile mele, prob­lemele, datele, dar ei nu i-a păsat. A început să scrie o rețetă care sună cam așa:

dimineața și seara de curățat tenul cu gel de curățare effaclar pen­tru ten gras de la laroche
dimineața, după ce se usucă bine tenul, aplici zyn­eryt și mai apoi fon­dul de ten, de preferință cel pen­tru ten cu prob­leme de la vichy. eu am unul de la max fac­tor pe care-l folos­esc de câțiva ani buni.
seara după ce te speli cu gelul reco­man­dat aplici skinoren

Aplic trata­men­tul de aprox­i­ma­tiv două săp­tămâni. Nu văd schim­bări mari, am văzut la început, dar mai am răb­dare. În schimb, îmi simt tenul curat mereu. Și nu mai am încăr­cată zona T. Și nu-mi mai lucește fon­dul de ten pe față.
Plus de asta tre­buie să mă obișnuiesc cu noul mod de viață: ceai verde, alimentație orga­ni­zată (mănânc mor­covi în fiecare zi, fructe și legume) și sport.

Doamna doc­tor nu a avut chef să-mi explice despre alimentație (doar să renunț la cio­co­lată și lapte), mi-a spus în treacăt că apariția lor poate însemna mai multe lucruri, dar care sunt alea poate în episo­dul viitor.

Am mai folosit Mibazon, o cremă pe care o iei de la veteinar și care dacă e uti­lizată cu rig­uroz­i­tate are efect și Retin-A. Și acum iau niște vit­a­mine: Miss Vitaal pen­tru păr, unghii și piele. Am energie de la ele.

Voi, cum vă descurcați cu coșurile?