Offline

Atenție la Bonuri

Am fost ieri să fac niște cumpărături în Carrefour. Mare lucru nu am luat, iar eu având banii limitați, am făcut un calcul pe telefon. Am o aplicație care scanează codul de bare și îmi spune exact prețul ca și la caserie. Toate produsele au ajuns la 53 lei. Mă duc la caserie, scanează tipa și-mi spune că am de plătit 75 lei. Mă gândeam că poate aplicația nu mai rula calumea sau că nu am fost eu atent, dar nu avea cum. O pun pe caseriță să-mi arate bonul. Tipa a bătut unele produse de 2 ori. Mă uit în ochii ei și îi zic:

Eu: -”Este ok, deci 75 de lei?”
Caserița: -”Da!”
Eu: -”Doamnă, pe fața mea scrie dobitoc?”
Caserița: -”Ce s-a întâmplat?”

În momentul acela, tipa cheamă un bodyguard.

Eu: -”Păi ai scanat de 2 ori anumite produse!”
Caserița: -”Și trebuie să țipi?”

Mă prinde bodyguardul de braț și pe un ton de “5m3ch3r d3 5m3ch3r mafyot” îmi spune:
Bodyguard: -”Bat șmecheri ca tine zilnic, vrei să vezi?”

Scanează tipa din nou produsele, îi dă 53 lei, culmea. Își cere scuze, pula mea, că s-a grăbit, de parcă cineva o crede. Pun pariu că dacă nu sesizam, păstra banii. Problema este de ceva timp, Carrefour cam arde la bani, ori supermarket-ul e pus pe furt deși zilnic nu face sub 100.000 lei, ori caserițele nu sunt satisfăcute de salariu și doresc “bacșiș”.

Ba mai mult, am auzit că ei nu îți dau voie să te uiți pe camerele lor de filmat, deși este dreptul tău. Pe video se poate vedea lejer dacă caserița ți-a dat exact banii, dar cică ăștia nu vor. Păi futui în gură, dacă iei ceva și nu plăteși, imediat te așteaptă bodyguard-ul la caserie. Dar nu-i problemă, de azi înainte voi fi mult mai atent la ce cumpăr din market și voi folosi mereu aplicația.