Sanatate

Beneficiile mancatului asezat la masa

Mancatul in picioare este nociv, la aceasta concluzie au ajuns cercetatorii care s-au ocupat de studierea acestui obicei. Servirea mesei de jos asigura un stil de viata mai sanatos. In primul rand, digestia este mai buna daca obisnuiti sa serviti masa in acest fel. Atunci cand mancati din picioare, organismul percepe ca aceasta pozitie este determinata de stres si veti simti adesea crampe, dureri de cap sau chiar dureri abdominale.

Cand mancam in picioare suntem concentrati pe alte actiuni, atentia fiind impartita intre mai multe lucruri. Veti simti mai bine gustul desavarsit al mancarii savurand-o atunci cand stati jos. Mancand alaturi de alte persoane va veti induce o stare de bine. Un psihic buna conteaza enorm pentru ca digestia sa se desfasoare in conditii cat mai bune.

Ar fi indicat sa mancati mereu in acelasi loc, atat la birou cat si acasa, astfel incat sa nu aiba loc un stres suplimentar asupra organismului vostru. Bucurati-va cat mai des de mese sanatoase. Este foarte important ca organismul sa poata procesa mancarea pe care o consumati, de aceea alegeti mancaruri usoare. Nu uitati sa va faceti timp sa va bucurati de mancarea delicioasa pe care o consumati arunci cand sunteti la masa.