Fără categorie

Blog Gratuit sau Premium?

Am observat că în blogosferă se abordează din ce în ce mai des subiectul acesta și m-am gândit să-mi dau și eu cu părerea. În primul rând, pentru a afla dacă proiectul tău are nevoie de un host și domeniu, trebuie să îți pui anumite întrebări, cum ar fi:

Dorești să monetizezi proiectul?
Dacă dorești să monetizezi proiectul, recomand un host și domeniu. Un blog găzduit de o platformă gratuită (gen Blogspot sau WordPress) nu prea primesc atenție. Este și normal, dacă ar fi să alegi între un program trial și unul pro, cu siguranță ai alege varianta profesională. Să nu spun că ai acces total la baza de date, cod sursă, ș.a.m.d.

Ce scriu pe site?
Este foarte important să îți alegi un domeniu de activitate care atrage lumea. Blogurile generale stau în top în această privință. Eu, unul, sunt genul care activează într-un domeniu mort, deoarece concurența este mai mică. Ai nevoie de materiale foarte bune pentru a atrage cititori, iar eu consider că domeniul IT este deja prea încărcat. Dacă tot dorești să atragi cititori foarte mulți, trebuie să știi că Google indexează mai bine un domeniu, decât un subdomeniu.

Ce proiect doresc să fac?
Dacă dorești un site mai complex, nu doar un simplu blog, va trebui să optezi pentru un hosting foarte bun. Pe lângă faptul că serviciile de hosting gratuite nu au un uptime foarte bun, mai primești și reclame abuzive.
În al doilea rând, trebuie să știi că activitatea ta pe site contează enorm de mult. Ar fi păcat să dai banii și să fi inactiv, așa-i? Înainte de toate, alocă un timp proiectului. Dacă programul tău este încărcat, îți recomand să nu dai banii pe hosting și domeniu, desigur, dacă te scot banii afară din casă că nu ai unde să-i pui, nu văd nicio problemă. ^.^

In concluzie, dacă ai timp liber foarte mult și dorești să faci bani dintr-un proiect îndrăzneț, recomand hosting și domeniu.