Fără categorie

Cum sa nu faci PR…

Nu sunt eu vreo mare experta in PR , dar mie intotdeauna prezentarea mi s-a parut foarte importanta in orice domeniu, nu neaparat in PR. Daca mergi la restaurant si iti aduc mancarea pe o fata de masa murdara, in niste farfurii ciobite, nu cred ca ti-ar placea. Cam asa vad si eu PR-ul: primul contact mi se pare foarte important si dupa mine, determina cursul ulterior al colaborarii.

Mi s-a intamplat sa primesc niste mailuri execrabile de la o firma de cosmetice foarte cunoscuta la noi, mailuri care mi-au scazut foarte mult respectul fata de ei. Cand scrii un mail, mai ales cuiva necunoscut, eu zic ca trebuie sa il saluti, sa ii spui cine esti si ce vrei de la viata celui caruia ii scrii. Mailul pe care l-am primit eu suna ceva de genul “La ce adresa va trimitem ceva sa testati?”. Si repet, e vorba de o firma cu venituri de sute de milioane, foarte cunoscuta. In schimb, am avut parte de atatea surprize placute din parte unor companii micute, cu care am colaborat foarte bine, si multe nu sunt firme care sa isi permita PR person.

Nu ma astept sa fiu tratata ca o printesa, nu ma intelegeti gresit, dar eu consider ca daca trimiti cuiva un produs, o faci ca sa ii faci acelei persoane o impresie placuta din toate punctele de vedere, nu doar ca sa ii placa produsul tau, pentru ca desi sa zicem ca produsul e bun, impresia va fi negativa si chestia asta se va reflecta nu doar in tonul review-ului, dar si in felul in care se va gandi si va vorbi despre companie cu prietenii.

Ce mi se mai pare aiurea, cand trimiti cuiva ceva la testare, sa nu te interesezi despre persoana respectiva. Adica sa-i trimiti o nuanta de fdt la intamplare, o crema la intamplare etc. Ce sens are sa imi trimiti mie o crema antirid pentru ten uscat? In mod clar nu va avea pe pielea mea niciunul dintre efectele pe care le va avea pe tenul caruia ii este destinata. Nu mai bine, daca vrei sa trimiti cuiva ceva sa incerce, il intrebi , ce tip de ten are, ce ii place si ce I se potriveste?

Voi ce parere aveti?