Experiente

Cum sa nu luati gripa de la musafiri

Cu toate ca nu-i vedem, cei mai mari dusmani ai omului sunt microbii care se ascund chiar in casa noastra. In acest sezon suntem atacati atat de viruslui A H1N1, cat si de H3N2. Organizatia Mondiala a Sanatatii a emis avertismente si in acest an cu privire la gradul de contaminare si raspandire ale acestor virusuri. Din ceea ce zic statisticile, peste 70% dintre bolnavi iau virusul de la musafiri sau neamuri.

Va trebui astfel sa se efectueze o dezinfectare corespunzatoare a locuintei dupa vizita persoanelor dragi in casa voastra. Dupa ce ati primit vizita unui prieten racit, va trebui sa intrati in alerta. Raceala se transmite prin aer si prin suprafetele contaminate. Nu va fi nevoie decat sa atingeti palma unei persoane bolnave pentru a prelua pe corp agentii patogeni.

Un spray dezinfectant este binevenit la casa omului. Puteti sa pulverizati locul de pe canapea, cuierul, prosopul de baie sau chiar canapeaua cu care invitatul a intrat in contact. Nu uitati sa curatati si telecomanda. Imediat ce ati curatat o suprafata, ar fi indicat sa aruncati buretii de bucatarie folositi. Buretii de bucatarie reprezinta un paradis al virusurilor. Inlocuiti cat mai frecvent buretii pe care ii folositi in casa.