Sanatate

Cum se sta in fata calculatorului?

O pozitie corecta la birou este importanta pentru mentinerea unei stari de santate cat mai buna. Daca pozitia la birou nu este corecta, ne vom plange de dureri de spate. Printre problemele care pot aparea datorita pozitiei la calculator se numara hernia de disc sau spondioza care este din ce in ce mai des intalnita la persoanele tinere.

Acest lucru se datoreaza locurilor de munca in care oamenii sunt nevoiti sa stea un timp indelungat in fata calculatorului. Scaunul trebuie sa aiba spatar inalt si drept. De asemenea, el ar trebui sa aiba si brate pentru a ne putea sprijini. Lungimea dintre desktop si fata trebuie sa fie la nivelul unei lungimi de brat. Ar fi indicat ca picioarele sa se sprijine pe o treapta realizata din cateva topuri de hartie.

La un interval de 45-50 de minute este esential sa se ia o pauza in care sa faceti niste exercitii de intindere pentru coloana cervicala, dar si pentru cea lombara. De asemenea, se mai pot face exercitii si pentru restabilirea circulatiei optime la nivelul picioarelor. Daca stati prea mult la calculator, exista posibilitatea aparitiei endemelor la picioare. Ochii au si ei de suferit din cauza timpului lung la calculator.