Fără categorie

“De ce tocmai/iar eu?”

Intrebarea care se afla pe buzele unor “oameni ai muncii” atunci cand li se da o sarcina. Fie ca lucrezi ca bugetar sau in sectorul privat fie ca lurezi ingropat in hartogaraie sau dezgropand bordurile din Bucuresti(ca deh!tre’ inlocuite!),indiferent de mediul si media de varsta a colectivului trebuie sa fie unul/una care sa aiba de pus intrebarea :”De ce tocmai/iar eu?” … sa spunem ca daca ai putina sau putin mai multa bunavointa reusesti sa treci peste ea insa problema apare atunci cand intrebarea are si o continuare mai mult decat….nepotrivita ,una ce te poate aduce,de la caz la caz, in pragul unei crize de nervi : ”………si nu X-ulescu/a? “. Vai mie!!!!!!!!!
Si ma gandesc eu…dar de ce nu TU si de ce “X-ulescu/a”????

Aia e!!! …uneori viata-i nedreapta domle!! ce sa-i faci???…ca atunci iti vine sa te dai cu cracii-n sus de ras pe spate,sau sa te apleci pe el/ea de nervi si …la o intrebare stupida sa dai un raspuns …pe masura : ”De-aia! NA! c-asa am zis EU!clar acum???!!!nu-i gata inca???!!!!” si chiar nu te simti in stare sa-i explicit omului raportul echitabil pe care ai incercat sa-l mentii pe parcursul timpului si ca deh…amu…ESTE RANDUL LUI..ca mai tre sa vina si ala din cand in cand… acum na! poate daca nu ar exista si continuarea aia pacatoasa :”….si nu X-ulescu/a ?“ hai sa zicem ca-i spui omului o data,de doua ori cum de l-ai ales “tocmai/iar” pe el care saracul “nu mai poate” de cate i-ai dat pana atunci…….dar zau asa!

Cand ii iese porumbelul pe gurita si ti-o arunca ….zau ca te bucuri ca nu tre sa-l pocnesti pe prapadit si ca ai si alte metode…si-l auzi cum te-njura-n gand ca deh “te-ai ajuns,al dreacu,tanc!”.
Si ciudat ti se mai pare cand vine vremea si…duce la bun sfarsit sarcina,evident,cu ceva intarziere ca deh…dac-ai cerut-o pana pe 10 a considerat el,luminatul, ca tu nu ai nevoie cu adevart de ea pana pe 13 si ti-o mai si zice zambind de te rogi la “al de sus” sa te faca mutant si sa-ti mai dea 3 perechi de maini ca nu-ti ajunge una ca sa-l strangi de gat…treci peste… ei cum ziceam vine vremea cand termina si…se gudura la tine ca un catel asteptand un os ca deh! Minunat lucru a mai facut…si vorba aia are si el nevoie de ceva apreciere…AMICE!!!!

PENTRU ASTA IEI SALARIUL!!!! NU excelezi, NU faci mai mult decat altii, NU faci ce faci mai bine decat altii si asta nu pentru ca nu esti motivat indeajuns ci pentru ca……… simplu : NU POTI !!! Ba chiar pe invers conasule!!!”incurca lume!” adeca daca te angaja cineva sa faci pe prostul TU ai fi excelat si abea atunci meritai laude si aplauze! Unde mai pui ca are un talent stupid individul de a-si da cu stangul in dreptul, maxim! Si daca te faci ca nu ai vazut…..ei draci!!! Pai nu se poate bre!! Am zis MAXIM!!!adeca zau asa daca te faci ca nu-l vezi sare ca paduchele-n frunte de 2-3 ori pana n-ai ce-i face nefericitului si cat de mult te-ai saturat si cat n-ai mai vrea ,ca sa nu-l ingropi de tot, tre sa-l zgaltai “ a reveneala” pe prapadit. Moment in care……..evident…………. AI CEVA CU EL! Si iar drama si iar tarasenie……

Partea frumoasa vine cand reusesti sa afli de ce musteriul tot avea el ceva ….aparte…ceva ce-l facea sa se victimizeze permanent,singura ta victima de altfel, de cateva luni bune de cand il cunosteai….ei bine….NU AFLASE LUMEA,adeca tu! Nu aflase lumea ca prapaditul incompetent fusese adus de …..”………” intelegeti voi….care el …….…. a fost, este si va mai fi ceva vreme de-acum incolo…………ei cum sa vii tu…..….si sa faci……….vorba aia, taraboi?…. Treaba se linisteste cat de cat atunci cand “……….” afla ca tu-i faci si….. “scrise” ,prapaditului protejat, de ceva vreme si asta nu cu rea vointa fata de ” …………..” ci pentru ca vb aia “bine domle dar nu puteai sa-mi spui mai devreme??

Acum ce sa fac? 😀 “ si asta se intamla cam de cand l-ai “mirosit” a-ncurca lume pe neispravit..…
Intelege si “…………….” ca nu-si are rostul a se expune cu nefericitul aiurea…. Si,partecoler partecoler dar compromisu-i compromis ca deh!

Nu-i numa romanul “roman”…”ie” si altii cate odata mai “romani” decat suntem noi…..… drept urmare,se ia nefericit de la tine si se muta la “altul” care “altul” se transforma la randul lui in nefericit pentru ca individul, cu care s-a procopsit vrand nevrand, va fi “mana moarta” ca n-are domle nici in clin nici in maneca cu ce face “altul” ala acolo cum de altfel n-avea nici cu ce se facea pe la tine ca deh grea mai este adaptarea cand ai creier cat o nuca si ai putea,pebuna dreptate, sa fi diagnosticat retard….
HUA!!!!!!!!!!!!! si n- am cuvinte ‘r-ar maica maimii ei de socoteala!!!