Fără categorie

De pe tusa carcotesc,politic ma oparesc

Blog Politic sa fie dara,si mai lunga postarea ca-s tare multe asemenea minunatii.

Ma distreaza la culme unele bloguri asa-zis politice. Bloguri prin ale caror postari se ia,chipurile, atitudine. Si,ca de obicei,comentariile sunt de nepretuit.Ce sa zic? Vine unul/una cu o postare de bine sau de rau asupra unui X reprezentant al unui Y partid…fiecare cu opinia lui si cu formele de manifestare specifice. Sar peste tendintele paranoide ale posturilor ce analizeaza basina unui dobitoc, ca fiind parte dintr-o mare conspiratie, sau declaratia alambicata a altuia, in care este jignit primul FARA a-i fi combatuta BASINA trasa, ca dovada a genialitatii politice. Ma duc inspre comentarii. Cu sutele pe unele bloguri cu zecile pe altele si 2 pe multe dintre ele… ei bine comentariile sunt de nepretuit!

De la bun inceput se observa ca nimeni,dar nici unul din cei pe care i-am vizitat nu tin in minte fondul problemei nu incearca sa inteleaga sau daca ei inteleg nu incearca sa explice “de ce?”. Nu. Ori sunt elogii siropoase unele facute cu talent altele lipsite de gratie in care se observa doar o limba umeda si doritoare cum se indreapta catre popoul unuia dintre ilustrii politicieni ori sunt vorbe cu venin aruncate spre alti reprezentanti de soi ai presupiusei existente clase politice. Nu mi-a fost dat sa vad pana acum un blog care sa faca o analiza, mai mult sau mai putin pe intelesul tuturor, in care sa spuna X partid greseste in locul Y si Z partid CONCRET poate face W. Nu…o lunga serie de de ce-uri, nu cumva-uri sau prea-slaviri fondate pe simpla existenta.

Inainte de a emite judecati la adresa aproapelui este moral corect sa arunci o scurta privire catre a ta persoana incercand sa-ti analizezi erorile pe care ai capacitatea de a le vedea si totodata marcand cu rosu punctele in care te-ai dovedit slab insa in privinta carora nu realizezi,inca, ce si unde ai gresit.

Aplicand aceasta regula si in politica de carciuma, votantul are o oarece obligatie de a-si analiza propriile actiuni inainte de a omora cu pietre politicianul intors cu fata catre zidul opiniei publice.

Sa incepem dara sa dam cu rosii in noi insine pentru ca suntem vinovati in aceeasi masura ca si a noastra presupusa clasa politica de cele ce se petrec in tarisoara noastra minunata.

Haideti sa incepem cu lipsa de atitudine a cetateanului. Nu dupa alegeri pentru ca atunci la a lua pozitii suntem cei mai buni. Ma refer la exercitarea asa zisului drept la vot…eu il vad mai mult ca fiind o obligatie dar ma rog…boala romanului este uitarea,uita ca a fi cetatean implica si obligatii. Imi pare una dintre cele mai condamnabile fapte pe care o poate savarsi un roman nascut,crescut,stabilit si/sau….blocat in Romania.

Aceleasi persoane pe langa care alegerile trec neobservate fac parte din clasa celor mai virulenti critici ai ”Puterii”. Fie ea care o fi “Puterea” este vinovata,indiferent de ce culoare,miros,gust sau forma politica ar avea. Mi-a dat banca creditul la recuperare pentru ca nu sunt in stare sa-mi platesc ratele?asta netinand cont de nesabuinta-mi avuta in a contracta unul,doua noua credite pentru ca s-a putut,nu de alta? Da! “ Puterea”-i vinovata! Am fost concediat de la firma unde lucram? NU! Nu pentru ca angajatorul s-a saturat de mine si de tampeniile pe care le fac ci pentru ca Puterea nu m-a protejat.

Sunt un bugetar intre alte cateva sute de mii ce nu am obiectul muncii si plimb o hartie o zi intreaga pe holuri?mi s-a restructurat departamantul? NU! Este imposibil ca cineva sa fi realizat ca reprezint o cheltuiala inutila prin salariul ce-l primesc!Puterea-i de vina!Nu-mi gasesc un loc de munca si mi-s cam muritor de foame in consecinta? Apai nu pentru ca vrem sa fim directori ci pentru ca PUTEREA-I DE VINA! M-a fura administratorul,ma-nseala nevasta,copilul este un descreierat betiv,pisica mi-a crapat,cainele de 4 ani urineaza numai in casa desi il plimb afara pana ce urinez eu in locul lui pe coltul unui bloc,m-am blocat in lift,mi s-a ars becul la toaleta in timp ce ma stergeam la fund m-am speriat si mi-a scapat …degetul? Puterea-i vinovata! Iar eu,NU ma duc sa votez. De ce sa ma duc? Ca sa-i ingras pe aia care ajung sa fie Puterea?

Avem,in coltul opus, cetateanul care intentioneaza sa-si exercite dreptul la vot. Da! Laudabila intentie stricata de…directie. De ce? Pai sa judecam asa: este vre-o persona care sa nu fi auzit macar,daca nu cunoscut mai mult sau mai putin bine, un personaj ce a spus ca a votat cu X ca aia au dat ulei si/sau faina? Sau cati dintre noi nu am auzit alte persoane spunand : ai dracului zgarciti! Dau brichete!pai ce sa fac eu cu ea ca nici nu fumez! Sau : marfa ba! M-au umplut aia de brichete cat sa am un an intreg macar atat!

Si exemplele sunt multe si pot continua cu bucuria unora ca au primit galeti,instrumente cu adevarat utile imediat dupa alegeri cand iti vine sa vomiti, dezamagirea altora ca au primit esarfe sau fulare transformate in carpe de spalat geamuri ca numai Naomi poate purta asemenea culori sau minunea de a primi pantoful stang in campanie iar dupa vot si perechea acestuia dup ace aid us poza facuta pe mobilul,cumparat in rate,cu buletinul de vot. Ce doctrina?

Ce proiecte? Care programe de guvernare? De unde analiza a initiativelor legislative avute in trecut? Nu nenica! Ce mi-a dat?concret! ce am putut baga la mat sau folosi fie si pentru 2 secunde? Asta-i criteriul de baza al multor romani. Atat de important este incat o reusita in campania electoirala ar fi schimbarea siglei partidului cu un desen care sa reprezinte ce anume ofera pe la mitinguri : doi mici si o felie de paine, o galeata,o sapca,un tricou,o punga cu zahar mare dar nu la 1 kg …la 900 g,o bricheta…astfel alegatorul nu uita la urna cine i-a dat ceva mai util in momemntul in care flutura amenintor stampila cu VOTAT catre buletinul de vot.

Exista cu siguranta oameni care voteaza in mod responsabil,in urma unei alegeri cladite pe o mai mult sau mai putin profunda analiza a criteriilor ce se cuvin a fi luate in calcul atunci cand iau decizia de a vota cu X sau cu Y. Ponderea acestora este, din pacate, inca insuficienta pentru a schimba ceva si acestia sunt efectiv inghititi de cretinoizi retardati care voteaza “micul”. Solutia? Cianura eventual ca si aia tot o solutie este. Realist vorbind nu avem si nici nu cred ca vom avea prea curand o solutie viabila pentru aceasta problema. Este foarte greu sa induci responsabilitate si respect fata de un proces ce are un impact major asupra vietii fiecaruia dintre noi unor oameni,multor oameni,indobitociti de viata.