Sanatate

Dezavantajele dietei cu apa

Din ce in ce mai populara, dieta cu apa are si cateva dezavantaje de care ar trebui sa tineti cont. Probabil ati auzit deja de aceasta dieta, ea avand cateva avantaje si anume o detoxifiere foarte a organismului, precum si o pierdere in greutate fara a depune un efort prea mare. Dieta cu apa presupune ca pe parcursul unei zile sau chiar doua, sa consumati numai apa.

Cu toate ca se va observa o pierdere in greutate, aceasta pierdere va fi de fapt cauzata de masa voastra musculara, iar acest lucru nu este benefic pentru sanatate. Organismul are nevoie de masa musculara pentru a mentine articulatiile sanatoase. Dieta cu apa nu are nici un efect benefic in lupta cu procesul de imbatranire, ea neincetinind acest proces.

Nu este o metoda tocmai buna de a scapa de excesul de kilograme pentru ca efectul va fi reversibil. Sanatatea are nevoie de miscare constanta si o alimentatie echilibrata, dar si de odihna. Tinand cont de aceste lucruri, organismul vostru va avea timp pentru a se regenera dupa o zi foarte solicitanta. Va trebui sa invatati sa va ascultati corpul si sa-i oferiti acestuia toate alimentele de care el are nevoie, evitand infometarea.