Fără categorie

“Fiti dragut!”

Din seria expresiilor ce ma calca pe nervi : “Fiti dragut/a!”
Ce vrea sa insemneze si anume asta? Adeca eu nu-s,de fel, dragut din punct de vedere comportamental iar tu, pentru a te asigura de succesul actiunii ce ai inceput-o, simti nevoia de a ma atentiona ca-i cazul,cu tine, sa fiu dragut? Si daca nu sunt in continuare? Ce faci? Plangi? Si de unde stii ca nu sunt?

Daca eu sunt unul dintre cei mai draguti oameni pe care i-ai intalnit? De ce sa imi spui tu ca-i nevoie sa fiu dragut? Sau….nu te referi la comportament? Ma avertizezi cumva ca-s urat si ar fi cazul sa fac ceva sa ma fac mai dragut?

Ma nenica ….lucru dracului si politetea asta… ma distreaza la culme cand respectivul/respectiva are senzatia ca pe mine taaaaare m-a mai impresionat cu desavarsita politete ce-o afiseaza prin a incepe sa ma roage sa fac ceva incepand cu….”fiti dragut!”,indiferent cat de neinsemnat lucru,de la a ma da un pas in lateral pentru a avea loc sa treaca pana la mai stiu eu ce minunatii.

Mai nene pai numai cad aud asta simt piticii cum se aseaza in ordine la scara pentru a mi se urca pe ,si asa obositu-mi, creier pentru a incepe un scandal monstru intre ei si a mea peronalitate ca sa nu mai zic ca asta expresie il scoate la iveala si pe prietenul meu imaginar ce mi se aseaza linistit pe umar si-mi zice-n urechea stanga cu un ton conspirativ : ” spune-i sa se duca-n ma-sa”.
Nu mai pun ca-mi aduc aminte de versurile unor clasici in viata : “ fii draguta domnisoara! Ne dansezi ceva la bara?”