Fără categorie

Intrebari

Am si eu oarece pareri de rau legate de prapaditu-mi blog. Una din ele ar fi legata de modul in care tratez unele teme foarte generoase asa cum s-a intamplat in articolul trecut si asa cum se va intampla si in acesta ce urmeaza, poate, sa-l citesti. Da, recunosc! Cam superficial tratate temele luand in considerare generozitatea cu care il intampina pe cel ce le abordeaza. Ar mai fi fost multe de spus, simt, stiu cum de altfel sunt multe de spus si pe tema ce urmeaza. Sunt doua subiecte pe care le voi aborda, promit, intr-o manieara cu mult mai serioasa si orientata spre ceea ce, in viziunea mea, reprezinta miezul problemei.

De ce intermediari? Nu de putine ori m-am intrebat de ce avem noi, mai mult sau mai putin credinciosii, nevoie de intermediari in relatia cu cel ce ne-a creat(zice-se)? Ce anume il face pe el, preotul, sa fie atat de apropiat de El, creatorul, astfel incat sa aiba caderea morala necesara pentru a-mi intermedia poate cea mai intima relatie din cate pot exista? Sa fie oare vorba de cunoastere el fiind un bun cunoscator al cuvintelor Biblice?

Sa fie vorba despre faptul ca este un om de o moralitate exemplara? Sa fie capacitatea de intelegere, toleranta, puterea de a ierta? Sa fie un cumul al acestora? Sa fie acest preot oare un sfant in carne si oase venit printre noi pacatosii pentru a ne aduce pe calea cea buna? Si tot eu imi raspud…RAHAT! Sunt oameni si ca si toti ceilalti sunt mai buni, mai putin buni si….mai rai. Sunt expusi aceluiasi mediu, traiesc printre aceleasi ispite, gresesc si iarta (sau nu) la fel ca si enoriasii iar eu, fara a dori sa-mi pierd urma fina de modestie,pot sustine ca sunt moral de 10 ori mai integru decat multi,foarte multi dintre ei. Si atunci de unde calitatea si capacitatea lor de a-mi intermedia relatia cu Dumnezeu? Cu ce anume este el , creatura a aceluiasi Tata,dupa acelasi tipar,mai bun si mai curat decat mine? Este mai iubit de El decat sunt eu,pacatosul “de rand”? apai…nu ne iubeste in aceeasi masura pe toti,in bunatatea lui?

De ce un homosexual cu tendinte masochiste sau un banal pacatos care se lasa prada farmecelor unei femei, alta decat cea “luata” in fata lui Dumnezeu, sau un hot de ultima speta sau un pedofil ordinar sau un fost bautor de pipi actual sustinator de scandaluri intre popii ai mari sau unul care ia numele Domnului in desert cantand cantece bisericesti beat mort in timp ce doua maici se hilizesc sau unul care se trage-n asternut cu sotia fratelui sau, sau, sau, sau……de ce atsia de mai sus se presupune ca-s cei care au caderea morala sa ma sfatuiasca, sa-mi fie calauze pe drumul credintei?

Pentru ca am toate aceste intrebari, retorice evident, am refuzat si refuz categoric sa ma duc sa-l ascult cum gatuie de paste in timp ce babele se calca-n picioare sa aprinda o lumanare.