Sanatate

Leacuri utile din natura

Inainte ca industria farmaceutica sa capete o asa de mare popularitate, oamenii obisnuiau sa foloseasca diverse leacuri din natura pentru a se trata de afectiuni. Pentru persoanele care au probleme de sensibilitate s-au inventat diverse medicamente, astfel incat starea lor de sanatate sa fie imbunatatita. Oregano este foarte bun in lupta impotriva bacteriilor. Pe langa faptul ca da savoare preparatelor, oregano are si niste proprietati benefice sanatatii.

El previne infectiile si ajuta la imbunatatirea digestiei, precum si la scaderea in greutate. Cidrul de mere este apreciat pentru proprietatile sale antiseptice. Fiind asemanator unui antibiotic, el tine greutatea sub control, micsorand nivelul colesterolului si scazand riscul aparitiei cancerului. Mierea este un alt aliment unic datorita faptului ca aceasta este plia de antioxidanti. In Roma Antica, mierea era folosita pentru tratarea ranilor, dar si pentru prevenirea infectiilor.

Proprietatile antimicrobinee, antiinflamatoare si antiseptice ale mierii sunt recunoscute. Ea este responsabila pentru eliminarea toxinelor din sange, ajutand in acelasi timp ficatul sa functioneze mai bine. Mierea mai este utila si pentru intarirea imunitatii, ea avand un efect imbunatatit daca este combinata cu scortisoara. Uleiul de cocos este ideal pentru tiroida, el avand numeroase proprietati antimicrobinee si antifungice, fiind in acelasi timp plin de antioxidanti.