Fără categorie

Neinspirata…inspiratie

Dom’le…am venit sa va zic ca …nu am nimic sa va zic.

Cam asa am vazut ca sunt confectionate multe posturi pe multe bloguri. Si ce-i ciudat? Apai ciudat este ca zice-se ca sunt si citite. Ei acum zau asa! eu ca cititor ce dracului sa caut sa intru la om pe pagina daca in mod constant omu-mi zice prin posturi ca nu are nimic…. de spus?

Si eu, ca autor, cum sa ma apuc sa spun lumii ca….nu am nimic de spus? Adica daca nu mai scriu lumea se gandeste ca nu o fac pentru ca…? Ce?.…Am treaba,eventual? Pai daca-i asa de ce sa distrug iluzii? Daca oumul crede ca am treaba cand eu de fapt nu mai scriu pentru ca nu-mi vine nimic in minte, la ce bun sa-i spun eu adevarul? Este ca si cum as sta de vorba cu cineva care ma considera inteligent si as incerca sa-l cinving ca in fapt eu sunt un dobitoc. Ideea in sine a unui astfel de post poate fi asemuita cu placerea din timpul actului sexual pe care o simte o sotie in timp ce sotul ei presteaza.

Dar aceasta socoteala petrecandu-se dupa ce el i-a administrat o mama de bataie dupa ce a venit de la amanta,sotia stiind ca de acolo vine,si inaintea prezentarii la tribunal pentru divort si stabilirea custodiei asupra celor trei puradei din care unul grav bolnav iar doi niste descreierati. Si daca mai pui si ca si-o trag pe-ntuneric nu pentru ca-s pudici ci pentru ca le-a fost taiat curentul din cauza de motiv de neplata sa te tii placer…

Sunt diverse forme de a spune ca…nu ai nimic de spus.

Prima , si cea mai simpla, este aceea de a scrie ceva de genul: “ nu am inspiratie! Nu mai stiu ce sa fac! Ma uit la tastatura si nu-mi vine nimic in minte”.Apoi mai nene! La ce dracului te chinui? Nu vine,nu vine…ce mama dracului? Ca doar nu ramai constipat daca nu mai scoti nimic din creier si incepe sa te doara capul si incepi sa tragi in public basini ale mintii si ai nevoie de laxative ca sa iasa si carbune medicinal ca sa opreasca abundenta de aere aromate. Nu iese las-o asa, dracului. Dar zau ca este genial de neinspirat sa imi spui ca….esti neinspirat. Sa mori tu! Bine dracului ca mi-ai spus ca as fi putut crede ca ai idei,opinii si le tii pentru tine. Multumesc pentru avertisment!

O alta bizara,din punctul meu de vedere,modalitate de instiintare a largului public in mod oficial si fara a lasa nicio urma de indoiala asupra genialitatii creative ce-ti apartine dar care a fugit de-acasa pentru un moment este aceea de a posta…..o poza. O poza si atat. Pui poza si intelege lumea ce vrea.Un tomberon,o cutie de scrisori,o masina lovita,un copac(pentru poeti),o floare(pentru sensibili),un ceva tras in poza de multe ori de altcineva. Restul? Ura si la gara! Ia de beleste ochii in poza ca…este! Ok! Dar ce-ai vrut?

Bine.. aici exclud blogurile profesionistilor, pagini pe care intri tocmai pentru ca omul este profesionist sau un bun amator a carui modalitate de a transmite un mesaj este fotografia,sau care-i doar bun si vrea sa vada lumea. Nu nene. Eu de exemplu n-am ce scrie ,caut o poza pe internet si …bang! O postez.. Daua mere doi cazani ma dusei si la…multi ani!,ca nu am gasit alta rima. Ce voi io pentru ca sa zic cu ea?Adeca nu-i macar facuta de mine sa zici ca …poate m-oi apuca de meserie. Nu…maria sa internetul,traiasca!

Treaba cu pozele se dezvolta la cucoanele care au o treaba asa…un gen de complex al iubitei de toti si neluata de nimeni” total gratuit si ….nesolicitat. Adeca posteaza ba o poza cu al ei dorsal,ba o poza facuta in focurile masturbarii ba un crac ba un san spre deliciul cocalarilor,admiratia mimozelor sau asa ziselor femei de oras care este ele asa de se intituleaza “open minded” si spre bucuria persoanelor care intretin…oarece raporturi sexuale cu o frecventa mai mare decat cea la care se iteste cometa Halley, mai pe scurt labagii cronici.

Apoi duduica draga lucru dracului si cu frumusetea asta iar nuditatea nu-i, condamnabila sau rea sau facatura necurata ca sa zic asa. Dar de la asta la a-ti arata organele in public neintrebata de sanatate pare-mi-se…a fi nu “ curvasaraie” ci…simplu: lipsa de respect de sine ce poate echivala,in multe cazuri, cu…oarece nivel de prostie,in cazul in care nu esti “de meserie”, chiar daca sustii cu tarie ca citesti pana iti ies ochii din orbite.A nu se confunda prostia cu incultura si nici femeia social catalogata zdreanta cu proasta.

Dupa poze vin in forta din urma …muzichiile bre! N-ai nimic de zis? Musai nu trebuie sa irosesti ziua! Pune ceva! Orice! O scobitoare,o maslina,o atentie ceva. O melodie. Aaaa nu! Nu-i o oarece chestie gen…”melodia zilei/saptamanii/lunii/anului”. Nu!Nici vorba…n-am nimic de zis? bag o socoteala acolo…nu ca ar fi o formatie noua sau mai putin cunoscuta decat Salam sau DJ “x”, chiar daca o asculta toata lumulita pana la saturatie in fiecare zi la orice post de radio. Hop! Si tu, ca se dau pesmeti,ia cu apa sa nu-ti ramana in gat.

Si vin comentariile: “sunt moarta dupa melodia asta”-esti pe ma-ta ca daca erai nu mai scriai. “Vaaaaaaaai!m-ai lesinat cu melodia asta!”-da!aici da! Si pe mine ca mi se facu greata la cat am ascultat-o in masina la radio,in birou la radio,la bar pe tidiu dupa munca si acasa seara de la vecinul de la trei si iar in masina,in birou… deci da! Bun articol, frumoasa idee! You made my day! Ca sa zic asa, ca tot se poarta scriiturile-n iengleza francofona folosita de prietenul popor chinez.

“ azi am sa va scriu …ca nu am nimic de scris”

Asta imi aduce aminte de bunicul meu,taran de meserie,avea numai doua clase si cu greu reusea sa-si puna iscalitura pe o foaie ca de citit ce sa mai vorbesc? Calvar.Bautura era nelipsita din activitatile zilnice cum,de altfel, in”sezon” nu era lipsita sapa. Imi spunea : “mai taica,daca nu stii ce sa zici, taci tata din gura sa nu te faci de ras”.