Fără categorie

Noi,poporul

Am intrat pe la blogeru si am vazut un post care m-a facut sa scriu cele ce urmeaza.

Intrebare : ati pleca definitiv din tara? Am incercat sa raspund insa am constatat ca spatiul dedicat comentariului este neincapator pentru veninu-mi adunat de ceva vreme incoace.

Nu stiu daca as pleca definitiv. Poate ca spun acest lucru acum aflat sub influenta faptului ca sunt plecat temporar, fapt care aduna multe alte lucruri si sentimente ce-mi pot influenta raspunsul. Sunt convins ca se pot realiza multe lucruri,in plan personal, si in tara. Cu greu,este adevarat, dar pe de alta parte nicaieri nu alearga cainii cu covrigi in coada si pana la urma tine numai si numai de individ.

Poate ca as inclina spre a ramane in tara,de as fi pus sa aleg. Asta nu pentru ca imi iubesc glia si neamul si nu pentru ca imi place sa cant imnul de 1 Decembrie. Nu! Este strict vorba de comoditate. Sunt prea comod sa o iau de la capat in alta parte si ma gandesc ca viata asta este atat de scurta incat daca o tii din inceput in inceput nu ai parte de cuprins si realizezi ca vine incheierea iar tu …ai fost numai…la inceput…

Da poate as ramane cu toate ca sunt mii de motive pentru a pleca si gasesti nu mai mult de zece, cu generozitate si efort, pentru a ramane. Orice tara are un popor (profund nu?) si pana la urma de locul unde traiesti te leaga in primul rand oamenii si nu ….relieful,nu Voronetul,nu un ardelean ospitalier inatalnit o data in viata(singurul din regiune ,de altfel 🙂 ),nu raul ramul, nu femeile(in general) frumoase, nu Zamfir,Brancusi, Nadia sau Eliade(paradoxal adusi de patrioti ca argument,fiind plecati si ei pentru mult timp din tara)nu tuica sau bucataria romaneasca traditionala,nu Delta Dunarii,nu traditiile de genul bataia de la Ruginoasa,nu cimitirul de la Sapanta(un monument ce sta sa dovedeasca idiotenia romanului si lipsa de decenta pana si in actul final) si nu Sighisoara acestea fiind,in mare, argumentele supreme ale patriotului de Duminica. Realist vorbind, ma cac in ele.

De ce? Pentru ca nu avem oameni. Si nu oamenii mari ce-au trecut sau ce speram sa mai vina ci oamenii de langa noi,de pe strada,vecinii,colegii,cunoscutii si cunoscutii cunoscutilor nostril. Pe multi daca-i intrebi “de ce vrei ma sa pleci?” au sa-ti raspunda “ce vrei sa fac ma? sa mor de foame aici? Nu vezi ca-si bate statul joc de noi?”. Prietene,iti spun, nu Statul prin institutiile lui isi bate joc de tine ci …tu romanule iti bati joc de tine. De tine ar trebui sa fugi insa tragic este ca esti singura persoana de care nu te poti ascunde pentru ca daca ar exista iad tu,romanule,l-ai goni si pe dracu’ de acolo prin ceea ce esti tu in totalitate,un infect.

Noi romanii,prin puterea majoritatii covarsitoare,suntem o natie urata,suntem rai si de multe ori suntem rai fara a avea nimic de castigat si total neargumentat. Suntem o adunatura lenesa si hoata si asta mi-a fost demonstrat de sute de ori nu numai in tara. Suntem o natie lipsita de coloana vertebrala gata sa lingem un dorsal pentru o picatura de vin insa devenim orgoliosi fara un motiv concret si la modul “caca-te pe mine,pise-te pe mine,scuipa-ma,injura-ma,trage-mi suturi in cur,ia-mi nevasta,ia-mi copilul dar nu-ti permit sa intri incaltat la mine-n casa cand vii sa faci toate astea”.

Avem simturile si reactiile anihilate si suntem inabusiti de prostie in sensul pur al cuvantului si asta nu se datoreaza comunismului sau problemelor aduse de democratie.Nu! Este o chestie nativa. Ne nastem cu mentalitati de victime sau intelegem gresit mentalitatea de invingator confundand-o cu smecheria de coltul blocului chiar daca ne-am nascut la tara,cum de altfel intelegem din orice concept numai partile care ne convin. Dorinta noastra de a evolua prin forte proprii este mai mica decat dorinta negrilor africani de a se bronza insa daca simtim macar o urma de speranta in suflet ca am putea capata ceva cu un minim de efort sau,de ce nu, fara efort nu mai facem nimic pentru ca speram ca …vine de la sine.

O natiune cu un spirit de haita foarte irational dezvoltat ce iese la iveala,de cele mai multe ori, in cauze si momente nepotrivite in general cand este vorba de a musca,scuipa,lovi,injura ceva sau pe cineva care este deja pus la pamant. Suntem un popor de ipocriti si pseudo-credinciosi care speram ca ne va tine treaba cu “Doamne ajuta!”. Si trebuie sa tina ca doar ne-am scuipat in san facandu-ne 10 crcuci cu patru maini in curtea bisericii in care pentru a intra ne-am batut si injurat si am lins trei icoane simtindu-ne mai aproape de divinitate pentru ca i-am spus unui unflat bogat si cu sutana “Parinte”,si asta este suficient.

Detest Romania datorita poporului ei cu toate acestea nu as pleca definitiv pentru ca ,dupa cum spuneam,viata este prea scurta pentru a fi numai la inceput.