Fără categorie

“Nu va suparati!”

Ca orice om am si eu ideile mele fixe. Bine…la cat sunt de antipatic probabil ca eu am mai multe decat orice om dar ce sa-i faci?

“Nu va suparati!” cam asa incep cate unii o discutie. Ei bine, ciudat cum sunt, cand aud asta simt cei 11 pitici, care imi stau linistiti undeva prin chestia de o am ca sa nu-mi ploua in gat,se urca toti la mansarda si incep sa tropaie cu pofta de scandal,jaf si cotropire.

“Nu va suparati!” adica….care va sa zica ai de gand sa-mi zici ceva ce tu stii ca are sa ma supere si ma anunti,imi impui de fapt, sa nu….ma supar? Cum vine asta “nu va suparati!”? adeca sa o iau ca pe un sfat, o obligatie sau ca ce? Zi dreacu ce-ai de zis ca vedem dupa aceea daca ma supar au ba! Iar daca stii ca are sa ma supere ce ai de gand a-mi spune, zau ca cea mai nefericita metoda de a incepe comunicarea asta este.

Vecinul de la doi :“Nu va suparati! V-am lovit masina in parcare!”-Nu va suparati…..ptiai sa-mi trag palme!!! Nu stiam ce ma facea mai mult sa-mi doresc a-l beregati pe neispravit: fapta sau modul de a mi-o spune. Ei cum dreacu sa nu ma supar ca-n generozitatea mea ma apuca toate sentimentele alea bune ce-mi dicteaza sa-mi iubesc aproapele …si cand ma gandesc ca sansele sunt mari ca nu tu sa fi facut boacana ci “frumoasa” aia de fi-ta ce abia,abia reuseste sa se strecoare prin micul spatiu ce ti-l ofera un Passat cand deschizi portiera, chiar nu am cum sa ma supar….pai cum? Se poate??? Am avut si eu bunici la tara…vorba aia….stiu ce-nseamna sa ai vaci in ograda. Nu de alta dar am vazut ce dificultati are in a parca cu spatele muierea de 35 de ani,eternal mimozita,pitigaiata in incercarea de a emana delicatete,etern imbracata in roz sau galben pai ssau in zile bune amandoua. Ma facea sa stau cu aspacardinul langa mine cand o vadeam parcand langa a mea trasura. Si nu ca nu ar stii ca trebe sa se mai uite si in spate cand merge in marsalier insa nu poate imiedicand-o grav ceafa mai lata decat a unui bulgar culturist profesionist sa intoarca micuta-i capatana ce te face sa te intrebi cand o vezi la volan :” ce idiot a pus roata de rezerva pe scaunul din stanga???”

Asta se intampla in urma cu ‘f-un an…. Ce mi-a adus aminte? Telefonul primit de la a mea sotie care imi zicea razand,unul din motivele pentru care o iubesc(asta pentru cei ce considera ca iubirea are nevoie de justificare), ca nu am sa cred ce s-a intamplat. Si mi-a venit greu a crede ce-I drept, ca nefericita cu pricina si-a luat viata-n dinti si a inceput asta prin a-si cumpara masina. Asta nu-i bai insa, delicata cum este si sexi cand se-mbraca in toale roz mulate trebuia sa-si asorteze statura cu…un Pegeot 207…adeca …nu care cumva sa detina ceva ce-i mai mare sau egal cu ea in dimensiuni. Acum asta iar nu ar fi fost mare foc si motiv de meditare pentru mine insa continuarea…. Iar mi-a lovit masina cu a ei gamalie… parcand cu spatele…. Si ii spune consoartei mele, razant ca tuta la defilare, “ HIHI! Iar se supara vecinu’ pe mine! HIHIHI!” aaaaaaaa!!!! Nuuuuu!!!!! nu ma supar….pai cum dreacu sa ma supar…nu “fata”! dar zau ca-i recomand grajdarului sa te mute in mortii matii de vaca in alt sat.

Vaaaaai mie’!!!! ai dreacu ca nici daca-i cautam nu-i gaseam asa, ‘rar maica mamii lor de dobitoci!

P.S. pe bordul masinii lu tac-su zace cu fala de cand au facut investitia un…….mileu…frumos!dantelat! odata alb acum galben! Iar cand pleaca la drum de seara se aude o melodie minunata. Un fel de elogiu adus soferilor cu niste versuri foarte profunde pe ritmuri de…..cred ca …sarba suedeza sau ……polka saxona….nefiind un fin cunoscator nu reusesc sa ma hotarasc.