Fără categorie

Refuz sa donez!

Da!Refuz sa donez! Pentru orice cauza,pentru a ajuta orice persoana ce nu-mi este familie. REFUZ! Indiferent de cat de miscatoare ar fi povestea,indiferent de drama traita si indiferent de varsta, sex, boala si alte posibile circumstante…

Si da! In loc sad au 2 euro pentru a te scapa de problema mai pun doi si imi iau, mandru de mine pentru ca pot sa o fac si in timp de “criza”, un pachet de tigari. Si in loc sa donez 2 euro ma duc bucuros si total pasiv fata de drama ta si imi cumpar un prezervativ,ma rog..in cazul meu pastile anticonceptionale pentru a mea sotie. Se numeste planning familial ,pentru,evident,familia MEA. Si cand dau 2 euro pe 2 pungi de cipsuri pe care dupa aceea le arunc pentru ca am gresit aroma si nu imi plac o fac fara nici cea mai mica remuscare si cu maxim dezinteres fata de suferinta ta si/sau a celor apropiati tie!

Am citit doua posturi consecutive. Unul facea referire la drama unei familii al carei mezin este grav bolnav si pentru a carui vindecare sau tratament trebuie…bani…multicei…nu foarte multi…60.000 euro. De ce zic nu foarte multi? Pentru ca se pare ca pentru multi romani nu sunt foarte multi in conditiile in care si-au permis sa plateasca 80-90-100 de mii pe un apartament cu 2 camere in Bucuresti ori daca ai facut asta inseamna ca 60 pentru viata copilului…nu sunt de neobtinut. Citesc vad ce si cum si imi spun…”fereasca !nu doresc asta nimanui si …sa va ajute al de sus pentru a va putea ajuta singuri…” dupa care trec mai departe.

Trec eu mai departe si vad:” bani pentru prezervative si tigari are toata lumea dar pentru a ajuta nu”.

Ei bine… cu tot respectul pentru persoana careia ii apartin cuvintele si al carei blog il citesc, aici chiar m-am inflamat. Pai ma nene…stai sa ne lamurim! Nu am nimic impotriva faptului ca cer bani pentru asta,inteleg,se lupta! Nu am nimic cu cei care dau,inteleg vor sa ajute! Nu am nimic cu cei care le sustin cauza,inteleg sunt miscati. Ei sunt oameni buni,eu nu. Dar cu mine ce ai??? De ce sa incerci macar sa ma faci sa ma simt vinovat ca nu am dat ci mi-am luat ….prezervativ,seminte,tigari,flori sau orice lucru neesential? sau seminte de floare sa le sparg de emotie ca nu stiu daca or strange au ba banii necesari? Cum vine asta?

De ce ma condamni ca nu dau? Si nu dau pentru ca: poate abia m pentru mine sau nu am nici pentru mine sau nu vreau ca sunt chitros sau nu vreau pentru ca simplu NU IMI PASA! Sunt sute de copii in Africa ce mor nu datorita bolilor ci datorita inanitiei ceea ce mi se pare parca mai crud. Tu asa om bun cum esti ai donat si tu de 2-3 ori in viata cate 2 euro pentru copii din Africa? Sau daca suntem asa…oameni minunati…hai sa ne inscriem toti la Crucea Rosie si sa ne donam “averile” ,ca oricum ca activist esti tot timpul, sub obladuirea organizatiei, plecat sa ajuti.

De ce sa ma CONDAMNI pentru ca nu donez? Indiferent de motivul pentru care nu o fac!

Mergand mai departe urmand acelasi rationament pot si eu, sa condamn lipsa de gandire preventiva! Sunt atetea companii ce ofera sisteme ALTERNATIVE DE ASIGURARI MEDICALE! In loc sa cheltui o caciula de bani pe romaneasca petrecere de botez,pe concedii la mare/munte, PE TIGARI SAU PREZERVATIVE sau pe orice alt lucru neesential, investesti intr-o polita de asigurare medicala CE ITI POATE ACOPERI NENOROCITA DE SUMA sau o buna parte din ea! Si pana la urma ,ca parinte, ESTI MAI DE CONDAMNAT DECAT MINE CA TI-AI CUMPARAT SEMINTE SI/SAU TIGARI in loc sa faci asta! Si esti mai blamabil decat am sa fiu eu vreodata, pentru faptul ca nu te ajut, daca tu nu ti-ai asigurat un trai linistit tie si familiei tale inainte de a pleca in concediu sa cheltuiesti sau inainte de a cumpara macar o punga de seminte sau ceva…neesential traiului!

Da ! grava boala, grava situatia! Dar nu AM OBLIGATIA de a ajuta!

Am, in schimb, obligatia,ca parinte, de a gandi preventiv si de a ma asigura ca elimin riscul aparitiei unor eventuale probleme si ca am o umbreluta cat de mica pentru a-mi ocroti copilul de lucrurile pe care nu le pot preveni/controla/respinge!

Asa ca lasa-ma tata cu “de tigari si prezervative ai, de dat nu”! Zau asa!

Rog ca acest post sa nu fie interpretat a fi un atac la persoana. Nu aceasata a fost sau este intentia. Atac o idee public exprimata si nimic mai mult.