Fără categorie

Reguli de bun simț!

Dacă vrei să fim prieteni buni și să nu avem probleme de genul “vai, m-ai mințit!”, “vai, tu nu-mi ești prieten!” și alte chestii de genul asta, nu trebuie decât să urmezi câțiva pași simpli și de bun simț.

Nu mă minții! Cred că e de bun simț într-o relație de orice tip, cu o persoană, să nu minți. Nu dai dovadă decât de bună creștere și respect față de celălalt.

Dacă nu ai chef de mine, spune-mi! Aș aprecia mai mult dacă-mi spui că nu ai chef de mine, de fața mea, decât să-mi inventezi un motiv și apoi ca fraierul să te dai de gol. Nu mă stresa cu chestii inutile de dragul de a vorbi pentru că nu faci decât să mă enervezi și data viitoare s-ar putea să te ignor.

Când îți cer părerea înseamnă că mă interesează deci o aștept cu interes…
Respectă-mi intimitatea! Eu nu mă bag în viața ta decât dacă îmi permiți asta… Dacă observ că te deranjează încetez să-mi mai spun părerea. Fă și tu asta, nu e greu!

Dacă te refuz politicos la un moment dat, înseamnă că nu pot veni cu tine, am un motiv bine întemeiat. Te rog, nu mai pune alte întrebări! Dacă e cazul, îți voi spune singură care e motivul.

Nu insista să mă ajuți atunci când nu îți cer ajutorul. Nu faci decât să mă stresezi și să nu găsesc rezolvare problemei mele. E greu ce ai de făcut? Mie nu mi se pare…