Sanatate

Sportul si problemele in casnicie

Un studiu realizat pe un esantion de 800 de cupluri a ajuns la concluzia ca sportul rezolva problemele din casnicie. 80% dintre persoanele care faceau sport cu partenerul au declarat ca tensiunile si conflictele conjugale sunt inexistente in relatia lor. Secretia de adrenalina si cortizol duc la eliberarea starilor de stres si de anxietate, iar endorfinele din creier dau o stare de bine.

In prezenta partenerului se poate chiar declansa „magnetismul erotic”. Cercetatorii din Australia au mai observat un lucru cu privire la cuplurile care faceau sport impreuna. S-a constatat ca daca cei doi fac sport impreuna scade riscul aventurilor extraconjugale, iar nivelul de incredere in partener creste cu peste 50%. Lucrurile stau diferit in cazul cuplurilor care se antreneaza individual, riscul infidelitatilor crescand pana la 71%, iar increderea reciproca are si ea de suferit, ea limitandu-se la 30%.

Multe dintre cuplurile aflate in pragul divortului au reusit sa depaseasca impasul in care se aflau dupa ce au urmat timp de 3 luni cursuri de yoga impreuna, reusind astfel sa refaca relatia care parea a fi terminata. Concluzia acestui studiu a fost ca daca faceti sport, problemele in casnicie nu vor mai fi atat de mari, rezolvandu-se de la sine.