Fără categorie

Tabla plumb – un material cu aplicatii multiple

Tabla plumb – un material cu aplicatii multiple

Tabla de plumb laminata este un material ce se poate gasi la un depozit specializat în materiale de constructii, un material natural ce stie cum sa îsi pastreze valoarea. Este cea care garanteaza etanseitatea cea mai eficienta si cea mai durabila. Nu este deci de mirare ca plumbul, datorita supletei si impermeabilitatii sale perfecte se foloseste mai ales pentru acoperisuri.

Tabla de plumb prezinta avantajul de a fi maleabila fiind folosita mai ales în domeniul constructiilor la acoperisuri. Se foloseste si în industria automobilelor sau în cea medicala sau a alimentelor.

În domeniul medical, tabla de plumb este foarte utilizata, deoarece ofera cea mai mare protectie contra radiatiilor. Este deci cea mai buna solutie pentru a proteja personalul medical, si este folosita mai ales pentru peretii cabinetelor medicale sau pentru usile de la radiologie.

Dar nu numai. Se poate folosi si pentru a se captusi cu ea baile, dar si restaurantele, barurile sau cluburile pentru a se realiza placari antifonice.

Pe lânga domeniul constructiilor plumbul se poate folosi si în industria auto, dar si în domeniul nuclear sau în industria armamentului.

Tabla plumb este un produs foarte rezistent si permite o perfecta etanseitate între elemente. Plumbul poate sa fie folosit si pentru a repara în acoperisuri unele gauri, un lucru care va conferi acoperisului un farmec mai vechi.

Tabla de plumb este un exemplu clasic de longevitate sau de cea mai lunga durata de viata. Fiind cel mai rezistent material de pe piata, este si cel mai utilizat si cel mai apreciat. Aplicata de catre profesionisti, tabla de plumb poate sa fie mai rezistenta chiar si decât o casa. Obiectele sau monumentele din acest material demonstreaza cât de longeviv este acest material. Te vei asigura astfel de faptul ca toate lucrarile sau proiectele tale sunt cele mai sigure si sunt extrem de bine realizate, corespunzând normelor în vigoare.

Manipulate în mod incorect, foarte multe materiale pot sa ne polueze atmosfera. Acest lucru este perfect valabil, bineînteles si în cazul plumbului. Plumbul este un material greu în nuante de gri sau de argintiu care pe vremuri nu se folosea din cauza pericolului pe care îl prezenta. Dar acum nu mai este cazul. Si la fel ca si alte materiale expuse intemperiilor, tabla din plumb laminat poate sa fie supusa unei eroziuni cauzata de conditiile meteorologice. Dar, datorita unui strat protector, care se auto creează cu timpul (asa zisa patina), aceasta eroziune este foarte scazuta în cazul tablei de plumb.