Nu m-am gândit că Vodafone poate fraieri așa de multă lume cu ofertele lor de rahat. De Crăciun am căutat și eu o tabletă pentru fratele meu. L-am luat pe tata și am mers la Vodafone, oricum trebuia să plătim un abonament la ei. Îmi arată băiatu o ofertă pentru Vodafone Tab III. Un gigant de 10.1 inch, cu un mediocru dual-core 1.2GHz și 1GB RAM. Ar suna bine, cu toate că procesorul este mult prea mic pentru un display de 10.1 inch. Îl întreb cât mă costă și respectivu îmi zice așa:

Vodafone: -Păi plătești 100 lei / lună!

Eu: -Pe cât timp?

Vodafone: -Pe doi ani!

Eu: -Păi asta înseamnă că tableta asta costă 24 de milioane?

Vodafone: -Da, și vă oferim Vodafone Cloud și Internet gratuit!

Eu: -Cu 700 lei îmi cumpăr un Quad-Core!

Vodafone: -De la firme anonime, desigur!

Eu: -Am Google Nexus7, ți se pare anonim?

Vodafone: -Dar noi îți oferim internet și Vodafone Cloud 15GB gratuit!

Nu îmi dau seama cine ar da 100 lei / luna timp de 2 ani pentru un jaf de tabletă. Poți cataloga VodafoneTab III cu restul de jafuri reciclabile de la E-boda, Allview sau Serioux. Și cine dracu ar plăti pentru Vodafone Cloud? Există n servicii mai bune decât Vodafone Cloud și sunt gratuite. Mă rog. Am ajuns acasă și m-am uitat pe Emag.ro. Am găsit un Vonino la 329 lei. O tabletă de 7inch cu un procesor Dual-Core 1.5GHz și un GPU decent. Pot spune cu certitudine că tableta sigur are un procesor dual-core 1.5GHz A9. Rezoluția la display este una decentă, iar procesorul duce fără probleme jocurile cum ar fi:

– Asphalt 8

– Real Racing 3

– Grand Theft Auto: San Andreas

Pe propria experiență vă spun că tabletele românești sunt de toată jena. Știu și câteva persoane care au băgat botul la ofera Vodafone și deja e a 3-a oară când o duc la service.